Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

luni, 29 iunie 2015

Tulcea, locul unde copiii sînt lăsaţi de izbelişte

În Municipiul Tulcea, în luna februarie, a fost desfiinţată Secţia de Pediatrie. Au trecut 6 luni de atunci, timp în care cei mici au fost nevoiţi să fie transportaţi către spitale din alte judeţe, loc în care puteau beneficia de îngrijire medicală.

Această situaţie lipsită de orice urmă de umanitate i-a disperat pe părinţii celor mici, motiv pentru care la 1 iulie, între orele 10 şi 12, în Piaţa Civică din Tulcea, va avea loc un protest pentru redeschiderea Secţiei de Pediatrie. Închiderea acesteia este consecinţa faptului că, în Tulcea, nu sînt medici pediatri. S-au încercat diverse modalităţi pentru a se rezolva situaţia, însă totul a fost în zadar. De asemenea, se presupune că nu există nici o soluţie pentru această problemă. Eu, la rîndul meu, mă întreb: ce se întîmplă în ţara asta, cum de este posibil aşa ceva?! De asemenea, mă mai întreb: nimeni nu „aude” ceea ce se întîmplă prin diverse colţuri ale ţării sau, mai degrabă, cei care ar trebui să audă se prefac că nu înţeleg?

Horaţiu Mălăele afirma: „Copilăria e cadoul pe care ni-l dă viaţă”. Însă, în zilele noastre, copilăria nu mai este un cadou pentru micuţii din Tulcea, ci pare că se transformă uşor, uşor în calvar.

CLAUDIA GRIGORE
TRICOLORUL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu