Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

luni, 18 mai 2015

Înfumurat şi imatur, Mihai Gîdea a făcut-o lată…

Julio Iglesias Junior a fost invitat joi, 14 mai, în platoul emisiunii „Sinteza Zilei”, de la Antena 3. Prezentatorul Mihai Gîdea a dorit să îl înveţe cîteva cuvinte în română şi i-a oferit o lecţie de „antibăsism”. Gîdea i-a cerut lui Julio Iglesias Jr. să repete în limba română două fraze foarte dragi lui: „Antena 3 e aici!” şi „Jos Băsescu!”. Ce a urmat? Managementul marelui artist Julio Iglesias (Senior) a protestat public printr-un Comunicat de Presă. Protestul integral a fost publicat de însuşi Julio Iglesias (Senior), pe pagina sa oficială de Facebook. Interesant este că mesajul a fost postat în limba română pe reţeaua de socializare, cu adresare evidentă către publicul din ţara noastră, care a asistat la scena de joi seară. Este o reacţie fără precedent a unui artist de talie mondială la adresa unui post de televiziune important din România. Pînă sîmbătă, la orele 16, peste 4.000 de români au dat like-uri la comentariul marelui artist de pe pagina sa oficială, care are peste 3,5 milioane de fani, comentariu care, între timp, a devenit viral. Aproape 2.000 de persoane au redistribuit mesajul de pe pagina vedetei internaţionale şi sînt sute de comentarii.

Regretabil şi incalificabil

Reprezentanţii artistului au făcut cîteva lămuriri, explicînd că Julio Iglesias Jr. nu cunoaşte limba română, motiv pentru care a crezut că este o formulă de rămas bun. Totodată, managementul a precizat că artistul a fost indus în eroare în mod voit de către prezentatorul emisiunii, catalogînd gestul drept „regretabil şi incalificabil”. Ce au zis, mai exact, reprezentanţii artiştilor Julio Iglesias şi Julio Iglesias Jr. referitor la gestul făcut de Mihai Gîdea? „Julio Iglesias Junior nu cunoaşte limba română, nu este familiarizat deloc cu numele româneşti şi, cînd a repetat după Mihai Gîdea, cu bună credinţă, „Jos Băsescu!”, nu s-a gîndit nici o clipă că este vorba de un slogan politic. Fiind ultimele secunde ale emisiunii, Julio Iglesias Junior a crezut că este vorba de cîteva cuvinte de rămas bun, în limba română, pe care prezentatorul îl ruga să le repete după el, pentru telespectatori. Julio Iglesias Junior nu este la curent cu politica din România, nu cunoaşte politicienii români şi, neştiind deloc limba română, nici măcar nu şi-a dat seama că propoziţia „Jos Băsescu!” includea numele unei persoane. Artistul a fost indus în eroare în mod voit de către prezentatorul emisiunii, Mihai Gîdea, într-un mod absolut regretabil şi incalificabil. Artistul nu şi-ar premite niciodată să vină la televiziune să spună, în cunoştinţă de cauză, „Jos politicianul X!” sau „Jos politicianul Y!”. Julio Iglesias Junior a venit în România şi a acceptat invitaţia de a participa la emisiune pentru a vorbi exclusiv de concertele pe care le va susţine în România alături de tatăl său, Julio Iglesias. Artiştii nu doresc să fie implicaţi în nici o chestiune de natură politică. Este absolut regretabil gestul Antenei 3, de care ne delimităm total pe această cale”.

Antena 3 şterge urmele

Potrivit reportervirtual.ro, după luarea de poziţie a managementului artistului, „Antena 3 face ce ştie mai bine, adică ceea ce a făcut şi în alte cazuri de acest gen: şterge urmele”. Dacă dimineaţă ştirea despre emisiunea „Sinteza Zilei”, cu lux de amănunte, însoţită şi de fragmente video, deschidea siteul antena3.ro, la această oră materialul a dispărut şi nu mai poate fi găsit! Materialul iniţial al Antenei 3 nu mai poate fi găsit nici în căutările Google, cel mai recent material returnat de motorul de căutare fiind ştirea din urmă cu multe ore, cînd Antena 3 anunţa prezenţa lui Iglesias Jr. la „Sinteza Zilei”.

Două concerte în România

Julio Iglesias Jr. va susţine, alături de tatăl său, legendarul Julio Iglesias, două concerte în România, pe 22 mai, la Cluj, şi pe 2 iulie, la Bucureşti. Invitat la „Adevărul Live!”, Julio Iglesias Jr. a povestit că a venit de 4 sau 5 ori în România: „Oamenii sînt amabili, mă distrez, deşi vin doar pentru muncă. Mi-ar plăcea să vin la mare şi să mă distrez. L-am rugat pe tatăl meu să facem două concerte în România, să ne bucurăm de oameni şi de ambianţă. Tatălui meu îi place foarte mult România”.

tricolorul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu