Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

joi, 28 ianuarie 2016

Torţionarul Vişinescu, în lacrimi la ICCJ: „Vă rog să mă lăsaţi să mor!”

Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat în perioada 1956 - 1963, a plâns miercuri în sala de judecată de la Curtea Supremă, la ultimul termen din procesul în care este judecat pentru infracţiuni contra umanităţii, informează adevărul.ro.

”Trebuie să mă întelegeți că nu vreau să fac aici o scamatorie. Nu pot să vorbesc. Vă rog să mă întelegeți. Sunt de acord cu ce a cerut avocatul. Vă rog să mă lăsaţi să mor. Tatăl meu a murit când eu nu mă născusem”, a spus Vişinescu.

Miercuri se termină procesul torţionarului Vişinescu la Curtea Supremă. Decizia judecătorilor va fi una definitivă, iar Alexandru Vişinescu ar putea fi primul comandant pedepsit pentru ororile comise în închisorile comuniste.

Procurorii au cerut o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, în timp ce una dintre victimele lui Vişinescu a murit marți. Aurora Dumitrescu a fost arestată în 1951 pentru apartenenţa la „Lotul Beiuşenilor". A fost lovită în repetate rânduri şi supusă unui regim foarte dur, ajungând chiar să i se fractureze o mână.

Alexandru Vişinescu, fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost trimis în judecată pe 18 iunie 2014, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzat de săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deţinuţilor politici.

Deţinuţii politici de la penitenciarul Râmnicu Sărat erau bătuţi în fiecare zi, înfometaţi şi ţinuţi la izolare.

Ordinul fusese dat de Alexandru Vișinescu. Informaţia apare în motivarea judecătorilor care l-au condamnat la 20 de ani de închisoare, pentru crime împotriva umanităţii.

Până în prezent, au fost identificaţi 138 de deţinuţi care au trecut prin Penitenciarul Râmnicu Sărat în timpul mandatului lui Alexandru Vişinescu.

Printre cei care şi-au pierdut viaţa în penitenciarul condus de Vişinescu se numără şi fondatorul Partidului Ţărănesc, Ion Mihalache.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu