Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

duminică, 28 iunie 2015

Sfârşitul sărăciei? De ce unele țări sunt sărace și altele bogate ?

Există un singur motiv : unele state sunt dezvoltate pentru că exploatează alte state,iar alte state sunt sărace pentru că sunt exploatate de statele dezvoltate.

De-a lungul anilor ne-a fost băgată în cap ideea că țările dezvoltate ale lumii au ajuns la un nivel atât de ridicat de civilizație datorită faptului că oamenii de acolo muncesc mai mult,sunt mai harnici și mai inteligenți.

Istoria ne demonstrează însă că toate țările care au atins un nivel ridicat de dezvoltare au realizat acest lucru creând vaste imperii coloniale,cotropind,exploatând și distrugând popoare din întreaga lume,odată cu tradițiile și culturile lor.

Acest proces durează de mai bine de 500 de ani și a început odată cu apariția capitalismului,un sistem bazat pe colonialism și acumulare primitivă. Și atâta vreme cât acest sistem va exista,vom avea câteva țări foarte bogate,în care va domina o elită de plutocrați și o lume plină de sărăcie,sclavie,foamete,boli și războaie.

Acest proces,început acum 500 de ani și care continuă și astăzi,prin care statele bogate ale lumii – mai precis din Europa,America de Nord,la care se adaugă și Japonia – au creat vaste imperii coloniale,în care populații întregi de pe glob au fost și sunt deposedate de resursele lor naturale,de propria cultură și organizare economică,sunt folosite ca forță de muncă ieftină sau chiar gratuită și ca piețe de consum pentru produsele înalt prelucrate realizate pe baza propriilor materii prime.

Acum ia ghiciți,România ce este,imperiu sau colonie ?

Surse articol :
1, http://dantanasescu.ro/…/de-ce-unele-tari-sunt-sarace-si-al…
2, http://dantanasescu.ro/2013/09/20/sfarsitul-saraciei.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu