Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

vineri, 15 mai 2015

Nicuşor Constantinescu, eliberat în dosarul în care e acuzat de un prejudiciu de 8 milioane de euro. Şeful suspendat al CJ Constanţa, sub control judiciar

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va fi judecat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că a prejudiciat judeţul cu opt milioane de euro, a decis definitiv, joi, Curtea de Apel Constanţa, informează Mediafax.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis, marţi, o cerere formulată de Nicuşor Constantinescu şi au dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Totodată, instanţa a decis că, pe durata controlului judiciar, el nu îşi poate exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

De asemenea, el este obligat să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să-i informeze pe aceştia cu privire la schimbarea locuinţei, să meargă la ei de câte ori este chemat, să nu iasă din ţară şi să nu comunice direct sau indirect cu martorii şi experţii din dosar.

Nicuşor Constantinescu este judecat sub control judiciar şi în dosarul legat de subfinanţarea Centrului Militar Zonal, şi în aceasta având interdicţia de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

La jumătatea lunii aprilie, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în stare de arest la domiciliu, pentru abuz în serviciu, constituirea unui grup infracţional şi conflict de interese.

De asemenea, au fost trimişi în judecată Cristian Zgabercea - la data respectivă consilier al preşedintelui CJ Constanţa, acuzat de complicitate la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, Carmen Florentina Oproiu - pe atunci director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJ Constanţa, pentru complicitate la abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat, Marcel Brâncoveanu Părău - reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia la data faptei, pentru complicitate la evaziune fiscală, Fundaţia Fantasio - pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, şi Fundaţia Culturală Thalia - pentru complicitate la evaziune fiscală.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în 2012, Nicuşor Constantinescu, împreună cu Cristian Zgabercea, Carmen Florentina Oproiu şi Fundaţia Fantasio, a constituit un grup infracţional organizat al cărui scop a fost comiterea mai multor infracţiuni îndreptate împotriva patrimoniului judeţului Constanţa, precum şi a unor infracţiuni de evaziune fiscală.

În perioada respectivă, Nicuşor Constantinescu, ajutat de Zgabercea şi Florentina Oproiu, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi a plătit, în mod nelegal, finanţări nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi fundaţii în sumă de 5.094.836 de lei, arăta sursa citată.

Conform DNA, prejudiciul produs Unităţii Administrativ Teritoriale Constanţa este de peste opt milioane de euro.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în mai multe dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în altul este judecat pentru că a atribuit nelegal terenuri.

De asemenea, el este judecat pentru că ar fi subfinanţat Centrul Militar Zonal, în acest dosar el fiind pus sub control judiciar şi având interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al CJ Constanţa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu