Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

vineri, 15 mai 2015

Adomniţei: DNA l-a trimis pe şeful Auditului din CJ Iaşi să mă provoace să comit o infracţiune

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a declarat, joi, la Curtea de Apel Iaşi, că DNA l-a "cablat" pe şeful Auditului din CJ, Fănel Constantinescu, iar acesta a fost trimis să-l provoace, pentru a-l determina să comită o infracţiune, potrivit unor documente transmise de Adomniţei, informează Mediafax.

Adomniţei a trimis joi seară un comunicat de presă în care a anunţat că se va suspenda din funcţiile politice deţinute în PNL, respectiv vicepreşedinte naţional al partidului şi copreşedinte al organizaţiei judeţene Iaşi a PNL, el făcând publice şi documente care au stat la baza apărării sale.

Astfel, conform documentelor prezentate, Cristian Adomniţei a susţinut, joi, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Iaşi că nu el a semnat contractul între CJ şi firma Laser Co SRL, ci fostul vicepreşedinte al instituţiei Victor Chirilă, în timp ce celălalt vicepreşedinte al CJ, Alin Aivănoaei, a semnat dispoziţiile de plată către firma în cauză.

Totodată, Adomniţei a spus în instanţă că şeful Serviciului Audit din CJ Iaşi, Fănel Constantinescu, s-a dus la DNA în 12 martie pentru a-l denunţa că a comis o fraudă.

Potrivit documentelor transmise de Adomniţei, ulterior DNA "l-a cablat" pe Fănel Constantinescu şi "l-a trimis să facă tot posibilul, să aibă o atitudine cât mai provocatoare, ironică şi zeflemitoare" la adresa şefului CJ Iaşi.

Adomniţei a mai spus în faţa magistraţilor că şeful Auditului din CJ a vrut să-l provoace şi să-l facă să reacţioneze, pentru "a contura infracţiunea de favorizare a infractorului".

În finalul depoziţiei sale, şeful CJ a precizat că nu înţelege cum ar putea fi privat de libertate pe baza unor supoziţii neverificate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, arestat la domiciliu, joi seară, pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, a declarat că se va suspenda din funcţiile deţinute în PNL, adăugând că se simte "şocat şi dezamăgit" de decizia Curţii de Apel Iaşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu