Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

sâmbătă, 17 mai 2014

După un port, Ponta face cadou un aeroport

Ministerul Transporturilor, condus de Dan Șova (foto), pregătește o nouă Hotărâre de Guvern prin care să transfere 80% din acțiunile deținute la Aeroportul Timișoara către Consiliul Județean Timiș, a susținut, prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu. 

„CJ Timiș este condus de Titu Bojin, un apropiat al lui Ilie Sârbu, socrul premierului. În curând Ministerul Transporturilor o să rămână fără domeniu de activitate”, a arătat Predoiu. Prim-vicepreședintele PDL le-a atras public atenția premierului Victor Ponta și ministrului Dan Șova că transferul gratuit de acțiuni printr-o Hotărâre de Guvern este ilegală.

„Îi cer premierului să nu transforme Guvernul într-un grup infracțional organizat”, a spus Predoiu. În proiectul hotărârii de guvern, intrat în posesia EVZ, se arată că „se aprobă transferul, cu titlu gratuit, al pachetului integral de acțiuni al Aeroportului Timișoara - Traian Vuia, reprezentând un număr de 128.064 acțiuni, în valoare de 10 lei fiecare, din proprietatea privată a statului și din administrarea ministerului Transporturilor în proprietatea privată a județului Timiș și în administrarea Consiliului Județean Timiș.”

De asemenea, în document se precizează că județul Timiș, prin Consiliul Județean, exercită toate drepturile și execută toate obligațiile ce decurg din calitatea de acționar la Aeroportul Traian Vuia, în condițiile legii.

„Un troc politic cu populația”

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a explicat, ieri, referitor la transferarea acțiunilor portului către municipalitate, că este vorba despre respectarea principalei promisiuni electorale făcute populației din oraș. „Este un troc politic cu populația. Aceasta a fost principala promisiune. (...) Este o înțelegere între politicianul care a cerut votul și a spus pentru ce și ce va face când ajunge la putere și populația care a dat votul. E logic, portul vine acasă”, a spus Mazăre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu