Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

vineri, 28 martie 2014

Fostul fotbalist dinamovist Augustin Deleanu a murit la vîrsta de 69 de ani

Augustin Pax Deleanu, fost fotbalist al echipei Dinamo şi component al primei reprezentative a României participante la Cupa Mondială din 1970, a încetat din viaţă, joi dimineaţa, la vîrsta de 69 de ani, la Spitalul de Urgenţă Floreasca.
Născut în 23 august 1944, motiv pentru care părinţii i-au dat al doilea prenume Pax (pace), Deleanu a început fotbalul la grupele de juniori ale clubului Steaua Bucureşti, pentru ca, ulterior, să joace la Politehnica Iaşi între 1963 şi 1969, informează site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.
Cea mai importantă perioadă a carierei sale s-a consumat la Dinamo Bucureşti, grupare pentru care a jucat 178 de meciuri între anii 1969 şi 1976 şi a cîştigat 3 titluri naţionale alături de jucători precum Mircea Lucescu, Florea Dumitrache şi Cornel Dinu.Fostul fundaş stînga a jucat în prima reprezentativă de 25 de ori, făcînd parte din lotul României la Cupa Mondială din Mexic 1970.
După retragerea din activitate, Augustin Deleanu a ocupat diverse funcţii de conducere la Dinamo, ultima în perioada 1990-1994, cînd a fost vicepreşedinte al clubului.
Înmormîntarea fostului fotbalist va avea loc sîmbată, la cimitirul din Pipera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu