Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

duminică, 29 decembrie 2013

INVESTIȚIA de care trebuia să te FEREȘTI, ca să nu pierzi 30%. Plus, CELE MAI PUTERNICE monede din acest an

Leul a avut un parcurs bun în raport cu majoritatea principalelor valute, dar mai ales în raport cu aurul, un metal care a pierdut mult din valoare în 2013.

În raport cu euro, leul s-a depreciat destul de puţin în 2013, de la un nivel de 4,4153 lei/euro, în prima şedinţă de tranzacţionare, până la 4,4597 lei/euro, diferenţa fiind de circa 1%. 

Faţă de dolarul american, moneda naţională a crescut însă. Astfel, dacă în prima şedinţă de tranzacţionare Banca Naţională a afişat un curs de 3,3683 lei/dolar, vineri cotaţia era de 3,2305 lei/dolar. Cursul este mai mic cu 4% faţă de începutul anului. 

În raport cu francul elveţian, o altă monedă importantă pentru cei cu credite, leul va închide cel mai probabil anul la un nivel similar cu cel din prima şedinţă de deschidere. 

Vineri, BNR a prezentat un curs de 3,6419 lei pentru un franc, diferenţa fiind doar de 0,2% în raport cu cotaţia de la începutul anului.

Față de yenul japonez, leul a avut una din cele mai bune performanţe. De la începutul anul şi până vineri leul se apreciase cu nu mai puţin de 20% în raport cu această monedă. 

Una dintre cele mai proaste evoluţii ale anului a fost cea a aurului, care de la începutul anului şi până vineri scăzuse cu nu mai puţin de 31% în raport cu leul, de la 182.4256 lei gramul de aur, până la 125.5870 lei gramul de aur, vineri. 

Cine îşi desfiinţa investiţiile în monedele care s-au depreciat în raport cu leul în acest an, pentru a reinvesti la final de an în aceleaşi monede, avea un câştig consistent. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu