Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

miercuri, 27 ianuarie 2016

Tăriceanu: Solicitarea DNA în cazul lui Oprea, trimisă la Comisia juridică

Senatorii din Biroul Permanent dezbat miercuri cererea DNA de începere a urmării penale pe numele lui Gabriel Oprea. Solicitarea DNA va ajunge însă la Comisia Juridică abia săptămâna viitoare.

Fostul ministru de Interne este acuzat de abuz în serviciu, după ce a folosit coloana oficială în peste 1600 de cazuri, fără a avea acest drept.

Solicitarea anchetatorilor nu a fost semnată de Procurorul General, Tiberiu Niţu, pentru că şi el este implicat în dosarul fostului vicepremier.

Şi Procurorul General este vizat de ancheta procurorilor DNA în acest dosar. Tiberiu Nițu ar fi beneficiat, fără drept, de aproximativ 700 de deplasări cu coloana oficială, în perioada aprilie 2014 până în noiembrie 2015.

Tiberiu Nițu era însoțit de echipaje ale SPP pe drumul dintre casă și sediul Parchetului. Însă, Procurorul General era așteptat chiar și la gară de coloana oficială, în baza unui protocol semnat cu Ministerul de Interne condus atunci de Gabriel Oprea.

Scandalul care-l are în prim-plan pe fostul ministru Gabriel Oprea a început după ce poliţistul Bogdan Gigină, din coloana oficială a fostului vicepremier, a murit în timpul serviciului. Agentul de la Brigada Rutieră s-a prăbuşit cu motocicleta într-o groapă nesemnalizată.

Tăriceanu: Solicitarea DNA în cazul lui Oprea, trimisă la Comisia juridică

Comisia se întrunește marțea viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu