Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

joi, 1 octombrie 2015

PNL nu se lasă. Blaga: Vom depune altă moțiune de cenzură

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, marți, că liberalii vor depune, în următoarea sesiune parlamentară, o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

"Bineînțeles că noi o să depunem o moțiune de cenzură şi în viitoarea sesiune parlamentară. Este rolul Opoziției să depună moțiune de cenzură şi avem atâtea teme, har Domnului! Noi avem atâtea teme economice pe care le puteam evoca pentru această moțiune, dar nu puteam depăşi această fază a trimiterii în judecată a lui Victor Ponta", a declarat Blaga, marţi, la Realitatea TV, potrivit Agerpres.

El a opinat că, până la viitoarea moțiune de cenzură, ar putea să-şi schimbe poziția şi partide care nu au susținut demersul PNL de marți.

"Puteți să fiți siguri că vom depune o moțiune de cenzură în primăvară împotriva Guvernului Ponta. Şi lucrurile pot evolua: poate că unii dintre cei care azi îl sprijină vor ajunge la concluzia că au costuri politice prea mari în fața electoratului român şi îl vor lăsa în pace", a completat copreşedintele PNL.

Moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă, marţi, cu 207 opţiuni "pentru", faţă de 276 necesare pentru a fi adoptată. Alte opt voturi au fost "împotrivă".

Pentru adoptare şi, implicit, pentru demiterea Guvernului ar fi fost nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, adică 276 voturi.

Moţiunea de cenzură a PNL - "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta" - a fost semnată de 183 de parlamentari ai opoziţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu