Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

sâmbătă, 22 august 2015

Nichita, după atacurile la adresa sa: Nu eu decid excluderile, dar nu pot tolera la infinit

Preşedintele filialei judeţene PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, spune că nu va tolera "la infinit" atacurile din interiorul partidului la adresa sa şi că ar putea urma excluderi, adăugând că a avut încredere în Mihai Chirica, şeful organizaţiei municipale, dar acesta "a eşuat lamentabil" ca om politic.

De asemenea, Nichita a declarat că ar putea urma excluderi din partid, în cazul în care tensiunile din interiorul organizaţiei nu vor fi aplanate.

"Nu eu decid excluderile, ci Biroul Permanent Judeţean. Dar nu pot tolera la infinit. Vino în partid şi spune nemulţumirile, nu distruge din interior. Am avut şi cu Simirad (Constantin Simirad, fostul preşedinte al CJ Iaşi - n.r.) situaţia asta, era om cu greutate, dar l-am dat dat afară din partid", a afirmat Gheorghe Nichita, potrivit Mediafax.

El a precizat că încă are răbdare, însă a amintit că toţi cei care îl atacă au fost puşi pe listele PSD şi nu au candidat uninominal în alegeri.

"În Mihai Chirica am avut încredere, l-am sprijinit să fie şef la municipiu la PSD, l-am impus aproape. La alegerile prezidenţiale a eşuat complet, ca om politic a eşuat lamentabil", a spus Nichita, făcând referire la înfrângerea PSD în municipiul Iaşi la scrutinul pentru alegerea preşedintelui ţării.

Gheorghe Nichita a afirmat că Mihai Chirica se comportă "de parcă ar fi fost ales în funcţia de primar", deşi deocamdată îi ţine locul, pe fondul anchetei DNA care îl vizează.

Nichita a menţionat că nu are un proiect politic pentru perioada următoare şi că este preocupat doar să îşi rezolve problemele cu justiţia.

Liderul filialei municipale PSD Iaşi, Mihai Chirica, totodată viceprimar al Iaşiului cu atribuţii de primar, declara joi, că şeful filialei judeţene a PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, ar trebui să facă un pas înapoi şi să renunţe la conducerea organizaţiei, din cauza problemelor cu justiţia ale edilului suspendat.

Relaţiile între şeful filialei judeţene PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, şi liderul organizaţiei municipale, Mihai Chirica, sunt tensionate de mai multă vreme, însă până acum cei doi nu au mai avut schimburi de replici în public.

Pe 5 august, Gheorghe Nichita a revenit în funcţia de preşedinte al PSD Iaşi, din care se autosuspendase în luna mai, în urma începerii anchetei DNA împotriva sa. Decizia de a renunţa la autosuspendare a fost anunţată de Nichita în şedinţa Biroului Permanent Judeţean.

Pe 7 mai, Nichita anunţa că se autosuspendă din toate funcţiile politice deţinute, până la clarificarea situaţiei sale juridice, el precizând că a luat decizia în urma unei discuţii cu Victor Ponta.

Primarul suspendat al Iaşiului este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale pentru a o urmări pe fosta sa iubită. Gheorghe Nichita este suspectat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale Iaşi, instituţie subordonată Primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Adina Samson, şef de serviciu în Primăria Iaşi, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relaţie de câţiva ani, l-ar fi denunţat pe acesta după ce el i-ar fi pus pe poliţiştii locali să o urmărească.

Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD.

INTERCEPTĂRI. Gheorghe Nichita, baronul spion din Iaşi, lucra cu clanul Cordunenilor, pentru a-şi urmări amanta

Telenovela primarului-SPION de la Iaşi. Amanta lui Nichita: M-a AMENINŢAT, m-a LOVIT. Am înregistrări cu ameninţările

Detalii din dosarul primarului-SPION. Gheorghe Nichita o urmărea pe amantă şi cu DETECTIVI PARTICULARI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu