Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

duminică, 5 iulie 2015

Ce s-a întâmplat cu fostul comandant al lagărului Auschwitz. Cum a fost judecat pentru milioane de crime

Rudolf Hoss a fost comandantul celui mai înfiorător lagăr din istorie, Auschwitz. El s-a aflat la conducerea lui timp de trei ani şi jumătate, perioadă în care a testat numeroase tehnici de ucidere în masă pe prizonieri.

El a fost cel care a ordonat construirea camerelor de gazare prin intermediul cărora a făcut tot felul de experimente. Iniţial, el folosea filtre din bumbac înmuiate în acid sulfuric, ulterior acid cianhidric. Victimele mureau în câteva minute în chinuri groaznice, scrie rarehistoricalphotos.com.

Spre finele războiului, Hoss a fost sfătuit de însuşi Heinrich Himmler, şeful SS, să se degizeze şi să se ascundă în rândul personalului Marinei germane. El a reuşit să evite arestarea aproape un an.

În cele din urmă, Hoss a fost prins de trupele britanice, pe 11 martie 1946, după ce soţia sa le-a spus unde îl pot găsi. Era deghizat, spunea că este fermier şi că numele său era Franz Lang.

După ce a fost supus unui interogatoriu dur şi bătut, Rudolf Hoss şi-a recunoscut adevărata identitate. El a fost adus apoi în faţa Justiţiei. În timpul procesului, fostul comandant de la Auschwitz nu a negat niciodată crimele de care era acuzat, dar a menţionat mereu că nu făcuse altceva decât să urmeze ordine.

În cele din urmă, Hoss a calculat că aproape 1,5 milioane de persoane au murit la Auschwitz, nu 5-6 milioane aşa cum arătau estimările oficiale.

El a fost condamnat la moarte pe 2 aprilie 1947 şi spânzurat în apropierea crematoriului fostului lagăr de concentrare Auschwitz.

Totul s-a întâmplat în dimineaţa zilei de 16 aprilie. La execuţie a participat şi un preot, la cererea lui Hoss. La ora 10:21, era deja mort. Cadavrul său a fost, cel mai probabil, incinerat.

www.gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu