Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

marți, 28 aprilie 2015

Iohannis cheamă joi sindicatele la discuţii. Costin: Vom cere reformare legislativă şi instituţională

Reprezentanţii confederaţiilor sindicale vor solicita joi, la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, "reformarea din temelii a cadrului legislativ şi instituţional privind dialogul social", a declarat, luni, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, potrivit Mediafax.

Preşedintele BNS a precizat că liderii confederaţiilor sindicale au avut deja o întâlnire, iar mandatul cu care vor merge joi la Palatul Cotroceni este reformarea din temelii a cadrului legislativ şi instituţional.

Dumitru Costin a precizat că reprezentanţii confederaţiilor sindicale sunt pregătiţi pentru aceste modificări şi îi vor prezenta preşedintelui pe cifre, pe date macroeconomice, care a fost impactul real al dialogului social actual în economie.

Liderul BNS a explicat că odată cu adoptarea actualei Legi a dialogului social, negocierea colectivă a fost şubrezită, iar odată cu eliminarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel naţional s-au distrus şi negocierile colective la nivel sectorial, în prezent rămânând doar negocierea la nivel de unitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu