Opt membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana sunt inculpaţi în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă instanţa supremă, privind posibila retrocedare ilegală a unor terenuri. Cei 8 membri, între care şi primarul Gheorghe Dobre erau iniţial suspecţi în acest caz, dar procurorii le-au schimbat calitatea în inculpaţi. Faţă de membrii Comisiei, dar şi faţă de alte trei persoane, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale. Pentru şase dintre inculpaţi s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă, vineri, într-un comunicat de presă, că Tudoriţa Niculae, Florian Decu, Marius Gelu Neagu şi Marian Dobre sunt cercetaţi penal sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, spălare a banilor, conflictul de interese şi fals în declaraţii.
Pe de altă parte, anchetatorii au pus în mişcare acţiunea penală faţă primarul comunei, Gheorghe Dobre, el fiind inculpat de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, spălare a banilor şi conflict de interese.
Potrivit datelor strânse de anchetatori, în perioada 2005 - 2010, Tudoriţa Niculae, Florian Decu, Marian Dobre, Marius Gelu Neagu şi fostul primar comunei Nana, Dumitru Budeşteanu, care a decedat, au iniţiat, constituit şi sprijinit un grup infracţional organizat, la care au aderat Simona Alina Preda, Gheorghe Dobre, Vasilica Preda, Domnica Enciu şi Daniela Negoiţă. În urma formării acestei grupări, inculpaţii au săvârşit o serie de infracţiuni care au avut ca rezultat retrocedarea de terenuri în mod ilegal.
"În aceeaşi perioadă, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în calitate de membri ai Comisiei de fond Funciar Nana, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de avantaje/foloase necuvenite, inculpaţii Niculae Tudoriţa, Decu Florian, Neagu Marius Gelu, Dobre Marian şi Dobre Gheorghe, în unele situaţii, cu ajutorul inculpaţilor Preda Simona Alina, Preda Vasilica, Enciu Domnica, Tudorache Nicolae ?i Negoiţă Daniela, nu au îndeplinit sau au îndeplinit în mod defectuos acte în legătură cu reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri revendicate în numele unui număr mare de persoane (cca. 100), fapte care au cauzat prejudicierea domeniului privat al statului cu valoarea terenurilor retrocedate", susţin procurorii.
Din cele peste 700 de hectare puse sub sechestru de PICCJ face parte şi terenul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu. Ioana Băsescu a contestat în instanţă sechestrul pus de procurori, însă Tribunalul Călăraşi a dat câ;tig de cauză PICCJ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu