Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

sâmbătă, 14 martie 2015

Fostul BARON de Argeş, Constantin Nicolescu, lua ŞPAGĂ 10% din contracte

Şpaga şi comisioanele de 10% din contracte erau o obişnuinţă şi la nivelul Consiliului Judeţean Argeş, se arată în motivarea judecătorilor la condamnarea lui Constantin Nicolescu.

Fostul preşedinte al CJ Argeş a primit şapte ani şi opt luni de închisoare. Instanţa arată că Nicolescu era obişnuit să primească şpagă şi să apeleze la ilegalităţi şi transformase corupţia într-un mod de viaţă.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş avea şi el obiceiul de a cere şpagă de 10% din contractele pe care le încheia instituţia condusă de el.

NICOLESCU CEREA FĂRĂ RUŞINE BANII
Se reţine obişnuinţa manifestată de inculpat de a apela la fapte ilicite pentru a obţine diverse beneficii, durata lungă în timp în care acesta a acţionat într-o modalitate ilegală, transformând o astfel de conduită într-o modalitate normală de a aborda relaţiile cu celelalte persoane. (...) Din procesele-verbale de redare a convorbirilor rezultă solicitarea directă a inculpatului Nicolescu cu privire la pachete de Paşte, precum şi obişnuinţa inculpatului Penescu de a se supune solicitãrilor acestuia.
SURSA: Mediafax

În motivarea instanţei se mai menţioneazã cã nu este exclus ca Penescu să fi ţinut o evidenţã strictã a banilor daţi ca mită:

PENESCU AVEA UN MERCURIAL AL ŞPĂGII
Dacă se are în vedere că acesta a fost deja condamnat pentru alte fapte de aceeaşi natură, fiind dovedit că proceda în aceeaşi modalitate şi în raport cu alte persoane (spre exemplu, cele implicate în fotbal) devine cu atât mai clară necesitatea unei evidenţe corecte şi fixe a sumelor de bani ieşite din contul societăţii.
SURSA: Mediafax

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu este în închisoare din luna februarie, după ce a fost condamnat definitiv la şapte ani şi opt luni în dosarul în care a fost acuzat că a luat fonduri PHARE de aproape 900.000 de euro, în baza unor documente false.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare cu executare Cornel Penescu, acţionar majoritar al SC PIC SA Piteşti la data faptelor, şi Gheorghe Dobre, asociat şi administrator la SC Zeus SA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu