Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

vineri, 27 februarie 2015

Marko Attila, fugit din ţară, cere să i se trimită dosarul

Deputatul UDMR Marko Attila Gabor a trimis Biroului permanent al Camerei o scrisoare, în care a solicitat să i se trimită cererea ministrului Justiţiei privind încuviinţarea arestării sale preventive, precum şi dosarul său.

Secretarul Camerei, Niculae Mircovici, a spus că deputaţii nu ştiu unde este Marko Attila Gabor şi nu-i pot trimite dosarul, pe care ar fi putut să-l studieze doar la Parlament.      

"Marko Attila Gabor solicită să i se trimită scrisoarea ministrului Justiţiei şi dosarul la o adresă pe care a indicat-o sau probabil că la grup, nu ştiu. S-a aprobat să i se trimită o copie după cererea ministrului Justiţiei iar dosarul, întrucât are elemente care nu sunt publice, avea posibilitatea să-l studieze aici. Dosarul se mai află încă la Camera Deputaţilor, are posibilitatea să îl studieze.  Biroul Permanent a hotărât că nu se poate trimite dosarul", a explicat Mircovici, potrivit Mediafax.

El a mai spus că nu e "treaba" Camerei să-l caute pe Marko Attila Gabor.

"Nu ştim unde este domnul deputat, a fost într-o deplasare în Ungaria, nu ştim a venit, nu a venit, nu e treaba noastră să îl căutăm", a mai spus Niculae Mircovici.          

Marko Attila Gabor a transmis o scrisoare Biroului Permanent în care arată că, având în vedere că în zilele de 2 şi 3 decembrie nu a fost la Bucureşti, fiind plecat la Budapesta pentru a participa la Forumul reprezentanţilor maghiarilor din Bazinul Carpatic şi având în vedere că ulterior, "prin mai multe memorii adresate DNA" a făcut "dovada nevinovăţiei sale dincolo de orice dubiu" roagă conducerea Camerei să îi pună la dispoziţie întreg dosarul transmis împreună cu scrisoarea ministrului Justiţiei, în vederea identificării "existenţei suspiciunii rezonabile a solicitării Parchetului de încuviinţare a arestării preventive".

Deputatul UDMR Marko Attila, inculpat în dosarul Bica, a fugit la Budapesta.

Attila a mai precizat că, pe 2 decembrie, Comisia juridică nu a întrunit numărul necesar de voturi şi nu a formulat o propunere de încuviinţare a arestării sale preventive însă, la acea dată, plenul Camerei Deputaţilor a aprobat cu majoritate de voturi hotărârea prin care încuviinţează arestarea preventivă.

Pe 3 decembrie, plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, cu 171 voturi "pentru" şi 111 "împotrivă", cererea ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive adeputatului UDMR Marko Attila Gabor.

Ministrul Justiţiei a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Marko Attila Gabor, acuzat de abuz în serviciu în dosarul în care este implicată şi fosta şefă a DIICOT Alina Bica.

Cu toate acestea, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, afirmă că nu ştie unde se află deputatul UDMR şi a declarat că în acest moment nu este oportun să se facă negocieri, atât timp cât orice stat european este obligat să procedeze conform normelor europene în privinţa cererilor făcute de altă ţară membră.

Recent, avocatul lui Marko Attila a declarat că acesta a primit protecţie din partea premierului Ungariei Viktor Orban, însă ulterior Marko Attila a negat acest lucru.

În noiembrie 2014, deputatul UDMR Marko Attila a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un alt dosar privind restituirea unor imobile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu