Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

luni, 29 decembrie 2014

SCHIMBARE în fruntea ARMATEI. Iohannis a numit un NOU şef al Statului Major General

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a generalului locotenent Nicolae-Ionel Ciucă în funcția de șef al Statului Major, începând cu data de 1 ianuarie 2015.

Ciucă a fost până acum locțiitor al șefului Statului Major General, după ce anterior fusese șeful Statului Major al Forțelor Terestre.

Între anii 2001 și 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie, cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003), și Antica Babilonia, Irak (2004). În anul 2001 a participat la exercițiul multinațional "Dinamyc Response" în Bosnia și Herțegovina, încadrând funcția de comandant al Batalionului 26 Infanterie - rezervă strategică SACEUR, iar în anul 2003, la exercițiul ISAF, a fost conducătorul/directorul exercițiului (OCE/EXDIR).

El a comandat celebrul Batalion "Scorpionii Roşii", recunoscut de americani ca fiind surprinzător de adaptabil imprevizibilului din teatrul de război.

Mandatul actualului şef al Armatei Române, generalul Ştefan Dănilă, se încheie pe data de 1 ianuarie 2015.

Potrivit articolului nr. 32 din Legea 346 din 21 iulie 2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării, Şeful Statului Major General este militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată, numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Apărării, cu avizul prim-ministrului, pentru o perioadă de patru ani, cu posibilitatea de prelungire cu până la un an. În funcţia de şef al Statului Major General poate fi numit locţiitorul acestuia sau unul dintre şefii categoriilor de forţe ale Armatei.

MIRCEA MARIAN
EVZ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu