Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

luni, 29 decembrie 2014

Întâlnire Iohannis-Ponta, la Cotroceni. Premierul anunţă pe Twitter că vor avea întrevederi săptămânale

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta discuta astăzi, la Palatul Cotroceni. Premierul Victor Ponta a plecat spre Palat, imediat după şedinţa de guvern. Şeful statului a mai avut întrevederi astăzi şi cu vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul Apărării Mircea Duşa, urmând ca seria întâlnirilor să continue cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Premierul Victor Ponta a confirmat luni, pe contul său de Twitter, întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, afirmând că au discutat ''subiecte obişnuite de colaborare instituţională''.

"Am avut întâlnirea săptămânală cu preşedintele Iohannis - subiectele obişnuite de colaborare instituţională - şi urări de La mulţi ani!" a scris pe Twitter prim-ministrul.

Preşedintele a mai avut discuţii, în cursul zilei, şi cu vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul apărării Mircea Duşa.

Este a doua întâlnire cu premierul, prima având loc în prima zi de mandat a lui Klaus Iohannis.

Ponta a plecat spre Palatul Cotroceni imediat după şedinţa de guvern. Discuţiile au loc în condiţiile în care tot astăzi  Curtea Constituţională a respins contestaţia PNL la bugetului de stat pe 2015, astfel încât proiectul va fi trimis spre promulgare preşedintelui. Iohannis poate cere Parlamentului reexaminarea legii, o singură dată, conform Constituţiei.

Administraţia Prezidenţială a precizat, anterior, prin intermediul unui comunicat de presă, că la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis, luni şi marţi au loc, la Palatul Cotroceni, o serie de întâlniri ale şefului statului cu miniştrii Gabriel Oprea, Mircea Duşă şi Bogdan Aurescu.

”Se discută domeniile de care preşedintele este direct responsabil, securitate naţională, apărare şi politică externă, în cadrul unei prime luări de contact cu activitatea miniştrilor Gabriel Oprea, Mircea Duşa şi Bogdan Aurescu, şi a celor trei ministere pe care le conduc”, se mai precizează în comunicat.

Aceasta este prima serie de întâlniri a preşedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanţi ai Executivului, de la învestirea în funcţie.

ROXANA PREDA
EVZ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu