Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

joi, 30 octombrie 2014

Traian Băsescu a dat ordin ca oamenii săi să fie arestaţi pentru a-şi ţine gura…

Viforul arestărilor politice ce bîntuie astăzi România, mai ales cele din Dosarul Microsoft, ascunde lucruri mult mai importante decît sumele care li se aruncă în cîrcă lui Nicolae Dumitru, zis Niro, Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan, zis Pinalti. De altfel, ce nu a sesizat nimeni pînă acum este că cei trei intermediari au luat şpăgi mult mai mari şi mult mai consistente decît miniştrii la care se pare că au intervenit pentru a facilita achiziţionarea licenţelor Microsoft.

Conform unor surse din Parchetul General, încercarea, aproape disperată, de a-i pune la păstrare pe cei trei o perioadă mai lungă, adică la fel ca şi în cazul Nelu Iordache, spre exemplu, de a-i opri să vorbească, este o încercare de a împiedica ieşirea la iveală a faptului că banii pe care DNA-ul îi impută că i-ar fi luat ca şpagă au plecat spre buzunarele lui Traian Băsescu, sau au fost direcţionaţi către trusturile de propagandă cotrocenistă. Astfel, conform surselor noastre, din 5 milioane de euro, cît spune DNA că a luat Gheorghe Ştefan, acesta şi-a oprit 2 milioane, iar restul de 3 milioane i-ar fi fost daţi lui Vasile Blaga şi Emil Boc. Din cele 5 milioane pe care i-ar fi luat NIRO, acesta şi-ar fi oprit 1 milion, iar restul de 4 milioane ar fi reprezentat finanţarea pe care Nicolae Dumitru ar fi dat-o la „Evenimentul Zilei”, „Adevărul” şi B1 TV.

Din cele 9 milioane de euro pe care i-ar fi încasat Dorin Cocoş, acesta şi-ar fi oprit 2 milioane, i-ar fi dat nevestei Elena Udrea 3 milioane, iar 4 milioane ar fi intrat în conturile ascunse ale lui Traian Băsescu. Sursele noastre spun că aceasta este schema pe care cei trei au recunoscut-o în faţa procurorilor, fiind convinşi că asta îi va scăpa de belele. Numai că toţi, în frunte cu Dorin Cocoş, s-au înşelat. Contrar celor gîndite de ei, Traian Băsescu nu a avut încredere că nu vor vorbi, şi a preferat să dea ordin să îi aresteze pentru a fi sigur că îşi vor ţine gura, în cazul lui Dorin Cocoş riscînd să piardă cele 200 de milioane de dolari pe care i-a transferat în Dubai din conturile din Cipru. În acest context, trebuie pusă o întrebare legitimă: oare cîţi „bani negri” a făcut Traian Băsescu în cariera sa de politician, dacă îşi permite să rişte 200 de milioane de dolari, pentru a masca un alt uriaş scandal de corupţie, de unde nu a încasat decît aproximativ 20% din cît poate pierde?

TRICOLORUL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu