Şefa DIICOT, Alina Bica, cere CSM să îi apere reputaţia şi susţine că a mers la Paris într-o vizită privată, alături de o prietenă. De altfel, legăturile dintre Elena Udrea şi Alina Bica sunt mai vechi, din perioada în care cele două făceau parte din acelaşi guvern.
Alina Bica a devenit cunoscută în anul 2009, atunci când a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, în mandatul lui Cătălin Predoiu. Bica a fost interceptată în dosarul lui Sorin Blejnar în timp ce negocia cu acesta funcţiile de conducere din cadrul ANAF, încercând să promoveze o cunoştinţă
ALINA BICA: Domnu' de la resurse umane a spus aşa, a întrebat-o cu ce se ocupă, ce-a facut, alea, alea şi la un moment dat i-a zis că are această funcţie vacantă şi că ar fi foarte potrivită. Da' dacă nu vrei să fie, nu mă deranjează.
SORIN BLEJNAR: Nu, e ok, eu chiar o luam…
ALINA BICA: De birou! De birou! E un loc foarte bunuţ!
SORIN BLEJNAR: E un loc bun, da.
SORINBLEJNAR: Bun, ea e şef de birou la contestaţii la Braşov.
ALINA BICA: Si e şef de birou şi aici.
SORIN BLEJNAR: Si e şef de birou la birou' central de asistenţă contribuabil.
ALINA BICA: Da puiule!
Bica a fost promovată în 2013 în funcţia de procuror şef al DIICOT, structură cu care Elena Udrea a avut probleme. Numele acesteaia a apărut încă din anul 2007 în dosarul ALRO, instrumentat de DIICOT.
În stenogramele din acest dosar, Udrea era numită de cei implicaţi Clopoţel sau Trumpiţa şi era suspectată că a intervenit, în calitate de şef al cancelariei prezidenţiale, în favoarea grupului ALRO. Imediat după formularea învinuirii, Udrea l-a dat în judecată, pentru calomnie, pe fostul procuror Ciprian Nastasiu, cel care a lansat acuzaţiile la adresa sa. Dosarul ALRO a fost închis în luna ianuarie 2010. Cei anchetaţi au fost scoşi de sub urmărire penală, iar cei suspectaţi au fost anunţaţi că le-au fost interceptate convorbirile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu