Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

joi, 28 august 2014

Jose Manuel Barroso e un fost comunist EI NE-AU VÂNDUT PASTILA ANTICOMUNISMULUI, DAR AM PRIMIT CAPITALISM

Prin anii 1980, în aventuroasa lui tinerețe, Jose Manuel Barroso, actualul președinte al Comisiei Europene și unul dintre acționarii Uniunii Europene, era unul din liderii de seamă ai mișcării comuniste marxist-maoiste portugheze MRPP (Mișcarea Reorganizării Partidului Proletarilor). Mișcarea Maoistă Portugheză era considerată de autoritățile de atunci atât de periculoasă încât ea fusese scoasă în afara legii, iar membrii ei erau considerați teroriști și bănuiți că puneau la cale acte teroriste.
Visul tînărului Jose Barroso, student pe atunci la Facultatea de Drept și lider al amintitei MRPP era ca Portugalia să devină un stat comunist după modelul sovietic, stat în care puterea să aparțină muncitorilor și țăranilor și țara să fie condusă de un partid comunist. În 1980 Barroso era urmărit de agenții portughezi ai serviciilor secrete fiind suspect că ar fi pus la cale un atentat. A fost arestat de Poliția Portugheză împreună cu alți tineri comuniști. După aproximativ o săptămână de detenție în beciurile poliției portugheze, convingerile politice ale lui Barroso s-au schimbat uimitor, în cel mai fericit mod pentru autorități. Spre marea bucurie a polițiștilor,Barroso a ajuns peste noapte la concluzia că adepții comunismului erau cei care trebuiau băgați la închisoare ca fiind adevărații criminali și că burghezia trebuia să conducă Europa. Așa că a trecut imediat cu arme și bagaje din tabăra de stânga în cea de dreapta și imediat s-a înscris în Partidul Popular Democrat.
Iluminarea bruscă pe care dl Barroso a avut-o în beciurile poliției i-a prins bine fiindcă domnia sa a avut ulterior o carieră strălucită. Ulterior el a devenit un anticomunist înfocat și totodată unul dintre ”farmaciștii” care au pus la punct renumita pastilă a anticomunismului pe care fiecare est-european o înghite cu puțină gargară mass-media în fiecare dimineață, zi de zi. http://dantanasescu.ro/2012/07/24/jose-manuel-barroso-e-un-fost-comunist.html

TEXT REPRODUS DE PE PAGINA: https://www.facebook.com/pages/Anti-Uniunea-European%C4%83/356579791140499?ref=stream

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu