Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

miercuri, 16 iulie 2014

Secretul iminentei mutări a lui Mircea Băsescu la Poarta Albă

Trimiterea, rapidă, în judecată a dosarului de trafic de influenţă al lui Mircea Băsescu nu este un model de eficienţă a DNA, aşa cum pare la prima vedere, ci face parte dintr-un plan bine pus la punct, în laboratoarele de la Cotroceni, menit a-l scăpa pe fratele mai mic al presedintelui. Prin dosarul trimis instanţei DNA cere pentru Mircea Băsescu 5 ani de închisoare cu executare; dosarul a fost mutat la Tribunalul Constanţa, iar fratele preşedintelui va fi mutat, şi el, de la arestul preventiv al Poliţiei Capitalei în arestul preventiv de la Poarta Albă, pentru a fi scos din atenţia opiniei publice.

Planul ar fi următorul: după primul termen, în care Mircea Băsescu va apărea în faţa instanţei, el va fi pus în libertate sub control judiciar, motivîndu-se faptul că o dată dosarul de trimitere în judecat fiind pe rol, nu mai există nici un pericol de a influenţa mersul acestuia. Ulterior, toate cele trei stadii procesuale, respectiv fond, recurs, apel, vor fi judecate cu termene rapide pentru a se ajunge la o sentinţă pînă în momentul în care Traian Băsescu va trebui să părăsească funcţia de preşedinte.

Finalul acestui scandal va fi lăsarea în libertate a lui Mircea Băsescu de la Constanţa, prin două posibilităţi: ori ultima instanţă îl va declara nevinovat, dacă agitaţia publică din jurul acesteia se va estompa, ori ultimul act pe care Traian Băsescu îl va semna, în calitate de preşedinte, va fi graţierea acestuia. Graţierea nu va putea fi revocată în nici un fel de următorul preşedinte, o dată decretul semnat acesta nemaiputînd fi anulat decît de preşedintele care l-a emis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu