Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

joi, 10 aprilie 2014

Partidul maghiar Jobbik face scandal la APCE: "Crimeea aparţine Rusiei şi Transcarpatia Ungariei!"

Tamas Gaudi-Nagy (foto), delegatul maghiar a făcut front comun cu reprezentanţii delegaţiei ruse la şedinţa Adunării Parlamentare a Consiliului European (APCE), recent desfăşurată la Strasbourg. Trimisul Budapestei, membru al partidului Jobbik, a remarcat că în Ucraina acţionează acum "forţe ascunse", care încearcă să preia puterea regională.

El a mai spus că Ucraina este un "stat creat artificial", în componenţa căruia intră Transcarpatia, teritoriu care timp de mai mulţi ani a aparţinut Ungariei. 
În plus, reprezentantul Ungariei a făcut referire la problemele cu care se confruntă ruşii din Transcarpatia, pe care "nimeni nu îi recunoaşte în Ucraina", transmite UNIAN.

Discursul lui Nagy a fost întrerupt de mai multe ori, fiindu-i închis microfonul.

"Transcarpatia ar trebui să revină Ungariei, pentru că aparţine Ungariei, conform dreptului internaţional" , a declarat reprezentantul maghiar la APCE, îmbrăcat într-un tricou pe care era imprimat mesajul "Crimeea aparţine Rusiei, iar Transcarpatia Ungariei".

Mai mulţi membri ai Consiliului Europei şi-au exprimat regretul faţă de poziţia maghiarului şi spun că în sala APCE nu ar trebui să răsune astfel de "declaraţii cu puternic iz naţionalist".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu