Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

joi, 10 aprilie 2014

Ce au descoperit SPIONII suedezi despre RUSIA. "Se pregăteşte de război!"

Politia de securitate a Suediei (Sapo), care se ocupa, printre altele, de contraspionaj, considera ca manevrele armatei ruse reprezinta un pericol la adresa securitatii nationale. Informatiile obtinute pe durata crizei ucrainene permite serviciilor speciale suedeze sa afirme ca fortele militare ale Rusiei se pregatesc de o agresiune armata.  

„Rusia a angajat actiuni specifice unei pregatiri de razboi, ceea ce ne ingrijoreaza”, a declarat analistul sef al Sapo, Wilhelm Unge, pentru publicatia Svenska Dagbladet. Potrivit spuselor sale, pe fondul evenimentelor din Ucraina si din Crimeea, spionajul rus si-a intensificat activitatea, inclusiv pe teritoriul Suediei.

Detaliind, Unge a vorbit, printre altele, despre incercari de racolare de catre serviciile ruse de spionaj a mai multor cetateni suedezi, despre mutiplicarea atacurilor ciberneteice asupra sistemelor suedeze de IT, despre achizitia de catre partea rusa a unui numar foarte mare de harti „ale unor regiuni suedeze extrem de vulnerabile”.

Pe de alta parte, a adaugat Unge, preocupante sunt, in egala masura, manevrele aviatiei militare a Rusiei in imediata apropiere de granitele Suediei. „Aceste exercitii au fost interpretate drept schitarea unui posibil atac asupra unor tinte militare suedeze”, a subliniat reprezentantul Sapo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu