Premierul s-a folosit de conducerea comandamentului de iarnă şi de instalarea codului roşu de viscol pentru a distrage atenţia de la lipsa de empatie şi de reacţie pe care a dovedit-o în cazul accidentului din Apuseni.
Premierul Victor Ponta a folosit şedinţele comandamentului de iarnă de la Palatul Victoria pentru a repara proasta impresie produsă de modul dezastruos în care instituţiile statului au gestionat accidentul aviatic din Munţii Apuseni. Inclusiv declararea codului roşu de ninsoare şi viscol, intens mediatizat, a fost utilizată de prim-ministru pentru a ascunde acest subiect, care ar fi reprezentat pentru Guvern un punct vulnerabil.
Victor Ponta s-a instalat încă de vinerea trecută în fruntea comandamentului de iarnă, participând la şedinţe televizate, unde a vorbit cu voce fermă şi a trasat ordine autorităţilor. Premierul a încercat astfel să-şi creeze o imagine de politician implicat şi capabil, în contrast total cu maniera în care s-a comportat în cazul avionului prăbuşit în Munţii Apuseni, când, la câteva ore după accident, a participat, la un restaurant, la o întâlnire informală cu jurnaliştii.
Gravida salvată şi alte fapte bune
Pentru a-şi arăta empatia cu cei afectaţi de viscol şi a proba eficienţa autorităţilor, premierul Ponta a prezentat exemple pozitive în care acestea şi-au făcut treaba corespunzător. A ales unele cu impact emoţional cât mai mare. De exemplu, oficialii au amintit, în repetate rânduri, despre cazul femeii gravide dintr-o localitate din Buzău, care trebuia transportată la spital.
Rezolvarea situaţiei a fost mediatizată atât de premierul Ponta, dar şi de secretarul de stat din ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. "Au fost situaţii cu totul şi cu totul excepţionale, cum a fost cea de azi-noapte din localitatea Robeasca din judeţul Buzău, unde, din fericire, s-a reuşit transportul la spital al femeii gravide. Înţeleg că are un băieţel sănătos, mă bucur foarte mult că în aceste momente grele se întâmplă lucruri foarte bune", a spus Ponta ieri, în direct la televiziune.
În acelaşi timp, premierul a ţinut să comunice faptul că nu sunt pe nicăieri pe drumuri oameni blocaţi în zăpadă. "Sunt maşini, sigur că da, care au fost lăsate, însă nu avem coloane, grupuri importante de persoane blocate pe drumuri", s-a consolat premierul. Acesta a mai afirmat şi că au fost evitate pierderile de vieţi omeneşti, în ciuda faptului că presa - inclusiv Antena 3 - a relatat că, de la începutul week-end-ului trecut, au murit şase persoane, în judeţele Vaslui, Iaşi, Neamţ şi Gorj.
Tot în scopul reparării imaginii sale, premierul şi-a continuat demersurile împotriva STS, asupra căruia vrea să paseze principala răspundere pentru cele două victime din Apuseni. Acesta a anunţat că trimis la Cotroceni cererea de convocare a CSAT, semnată de şase membri ai guvernului, subiectul şedinţei urmând să fie o analiză a activităţii STS.
Cod roşu de baschet
În ciuda eforturilor de a-şi repara imaginea, premierul Victor Ponta a comis şi unele gafe, care nu au trecut netaxate de presă. Duminică, în timp ce trei autostrăzi şi numeroase drumuri naţionale erau blocate, premierul difuza pe pagina sa de Facebook mesaje mobilizatoare. "Toate instituţiile din subordinea Guvernului - mobilizate, la datorie, pentru că vremea rea continuă şi azi. Mulţumim tuturor celor care ajută în acest efort! Păcat că, în timp ce se munceşte non-stop pentru protejarea oamenilor de efectele viscolului, sunt mulţi talibani care au dat drumul la maşinărie pentru protecţia lui Opriş în fruntea STS!", a scris Victor Ponta.
Din păcate pentru el, s-a descoperit că, în tot acest timp, premierul muncea de zor la coşul de baschet. El a fost surprins de Realitatea TV când ieşea din sala de sport unde se relaxase jucând baschet împreună cu prietenii.
Pulover de sute de euro
Atât premierul Victor Ponta, cât şi vicepremierul Liviu Dragnea, s-au prezentat la comandamentul de iarnă în pulovere, pentru a transmite ideea că sunt puşi pe treabă. Altă gafă, întrucât puloverele erau de la firma Paul & Shark. Un pulover de la această firmă are preţuri cuprinse între 600 şi 1000 de euro. Preferinţele vestimentare ale premierului sunt cu atât mai controversate, cu cât, pe vremea când se afla în opoziţie, acesta critica ţinutele Elenei Udrea, spunând că acestea costă sute de euro.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu