Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

vineri, 31 ianuarie 2014

Deputatul Gheorghe Coman, condamnat la un an de închisoare cu executare pentru corupţie

Deputatul Gheorghe Coman a fost condamnat joi de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat de folosirea influenţei de către un om politic pentru a obţine bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, informează Agerpres.

Deşi deputatul şi-a recunoscut în sala de judecată vinovăţia chiar de la primul termen al procesului, judecătorii l-au condamnat la un an de închisoare cu executare şi au decis ca el să rămână în arest preventiv.

Magistraţii au mai dispus în cazul lui Gheorghe Coman confiscarea sumei de 3.140 lei şi plata a 6.050 lei cheltuieli judiciare către stat.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

"Am greşit. Recunosc. Asta e situaţia. Vreau să fiu liber, pentru că am acasă copii mici", le-a spus joi Gheorghe Coman judecătorilor.

Deputatul Gheorghe Coman - arestat pentru fapte de corupţie, fiind acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din DSVSA Buzău - a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, a anunţat DNA.

Coman, care este acuzat de trafic de influenţă, este arestat deja. El a fost trimis după gratii săptămâna trecută după ce judecătorii au acceptat solicitarea procurorilor de arestare preventivă. 

Deputatul Gheorghe Coman este urmărit penal pentru fapte de corupţie, după ce a fost prins când primea 3.140 de lei, pentru a menţine în funcţie un şef din Direcţia Sanitar Veterinară Buzău, parlamentarul fugind cu maşina după flagrantul organizat de procurorii DNA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu