"El a fost provocat cu suma de bani. Nu este vorba despre infracţiunea de luare de mită, nici de trafic de influenţă, este infracţiunea prevăzută de articolul 13 din Legea 78/2000, infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie, unde nici nu este nevoie, la nivel teoretic, să se obţină folosul, este suficient să se urmărească respectivul folos", a spus avocatul lui Coman, vineri, la sediul DNA.
Bogdan Vlad a mai spus că problema care se pune este dacă au fost acţiuni care se circumscriu elementului material prevăzut în textul de lege.
"Adică dacă este vorba de invocarea autorităţii influenţei în sensul acelui text de lege. Eu nu ştiu de ce se face atâta haos pe chestia asta. Infracţiunea este una pedepsită cu între unu şi cinci ani, deci, repet, nu este vorba nici de luare de mită, nici de trafic de influenţă", a adăugat avocatul.
Bogdan Vlad a mai spus că deputatul Coman nu a fugit, aşa cum susţin anchetatorii, care au organizat un flagrant. "Cine a fugit? Dacă dumneavoastră sunteţi subiectul unei înscenări, să spunem, ce atitudine adoptaţi?", a adăugat avocatul.
În plus, apărătorul l-a sfăuit pe politician să nu facă declaraţii, ci să uzeze de dreptul la tăcere.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia în discuţie, vineri, propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a deputatului Gheorghe Coman, acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Solicitarea a fost formulată după ce plenul Camerei Deputaţilor a votat, vineri, încuviinţarea cererii de arestare preventivă a deputatului Coman.
Deputatul Gheorghe Coman este urmărit penal pentru fapte de corupţie, după ce a fost prins când primea 3.140 de lei, pentru a menţine în funcţie un şef din Direcţia Sanitar Veterinară Buzău, parlamentarul fugind cu maşina după flagrantul organizat de procurorii DNA.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu