Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

vineri, 29 noiembrie 2013

Prosperitate prin modernitate. Stabilitate prin traditie

Fiintele se caracterizeaza prin diversitate si evolutie. Omul este fiinta rationala care reuseste sa creeze orice ii sta in putinta, cu ajutorul curiozitatii si imaginatiei. 
Inca din Antichitate, filozofii greci au incercat sa explice diferitele mistere universale, inlocuind explicatiile de tip mitologic cu privire la diferitele fenomene si procese din natura, care erau lipsite de logica sau esenta, cu explicatiile care au la baza ratiunea. Astazi, stiinta are aceasta responsabilitate majora. 
Traditia este un fenomen repetabil, care nu suporta evolutie, si este diferita de la popor la popor(unele traditii se aseamana intre ele). Ea este caracteristica timpului reversibil(,,sacru”),  al sarbatorilor. Nu ne-am plictisit de atata monotonie, care trece dincolo de limitele suportabilului?!  
Modernitatea este un element fundamental prin excelenta in conturarea societatii umane.  Ea aduce ceva nou, mereu, in viata noastra. Puterea unui stat se caracterizeaza prin cat de moderna  este societatea pe care o cuprinde, prin tehnologie, prin statut economic ridicat, armata, si nu prin ,,traditia” pe care o are de sute de ani. Statele care au pus pret mare pe modernism , au ajuns astazi sa prospere suficient de mult, incat sa devina un stat modern, in adevaratul sens al cuvantului. Nu am putea oare sa subminam aceasta ,,traditie” perpetua din mintea fiecarui om, si sa o inlocuim cu o gandire care sa suporte evolutie in timp, si sa ajute la conturarea unui stat modern?
Bogdan Ion
Prim-Vicepresedinte P.N.O.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu