Partidul Noi Orizonturi

Partidul Noi Orizonturi

marți, 29 septembrie 2015

Kelemen Hunor: Recomandarea este ca UDMR să voteze împotriva Guvernului

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, luni, că recomandarea pentru parlamentarii UDMR este de a vota, la moţiunea de cenzură, împotriva Guvernului, precizând însă că nu va fi un vot pentru textul moţiunii deoarece subiectul acuzaţiilor premierului trebuie discutat în justiţie şi nu în Parlament.

"Recomandarea în grup luată cu majoritate a fost să votăm împotriva Guvernului, dar trebuie să subliniem că nu este un vot pentru textul moţiunii de cenzură. E greu să faci această diferenţiere, dar vom face şi în intervenţia de mâine, fac şi eu de data aceasta, această separare fiindcă e bine să încercăm să nuanţăm subiectele şi să avem o poziţie nuanţată nu una foarte brutală. Ştiu că lucrurile sunt albe sau negre, nu prea e loc pentru nuanţe în zilele noastre, dar eu cred că e nevoie de nuanţe. Deci, împotriva Guvernului se va îndrepta votul nostru şi nu pentru textul moţiunii de cenzură", a declarat, luni, Kelemen Hunor, potrivit Mediafax.

UDMR consideră că este treaba justiţiei subiectul acuzaţiilor aduse premierului.

"Fiind vorba despre un singur subiect, şi anume despre acuzaţiile aduse premierului, noi considerăm că în Parlament nu se poate vota un astfel de subiect, este treaba justiţiei, a judecătorilor, în primul rând. În al doilea rând, şi instituţia moţiunii de cenzură este o instituţie politică împotriva Guvernului, nu împotriva primului ministru şi bineînţeles este şi un precedent periculos pentru fapte presupuse care nu au legătură directă, nici indirectă cu funcţia guvernamentală, cu poziţia de prim ministru.  Ar fi o greşeală să spunem că acest text este un text care poate fi susţinut ca şi text de moţiune de cenzură. Asta este şi motivul pentru care colegii noştri nu au semnat săptămâna trecută moţiunea de cenzură. Suntem o formaţiune politică de opoziţie şi sigur e bine să te comporţi consecvent şi logic ţinând cont de unde te afli în Parlament şi ne aflăm în băncile opoziţiei este un alt argument pentru votul nostru de mâine", a adăugat Kelemen Hunor.

El a precizat că votul la moţiunea de cenzură este o recomandare, pentru parlamentarii UDMR nu o obligaţie de serviciu.

Dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură a PNL vor avea loc marţi, începând cu ora 10.00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu